Дитині необхідні м’ясні блюда

Дитині необхідні м’ясні блюда

М’ясо багате білком, необхідним для утворення мембран, скорочувальних елементів м’язів, сполучної й кісткової тканин, а також вітаміном В12, відповідальним за формування нервової системи.

Також у м’ясі втримується велика кількість калію, фосфору, магнію, заліза в легко засвоюваній гемоглобіні формі й незамінних амінокислот.

Саме тому дитині на всіх етапах росту й розвитку потрібно їсти м’ясні блюда.

Вперше маля може спробувати м’ясо як прикорм у дев’ять місяців (при анемії вже в сім-вісім місяців).

Спершу по чайній ложці щодня, а до року – по 60-80 грамів.

Для настільки ніжного віку краще підходить не свинина з бараниною, а м’ясо індички, кролика, нежирна телятина (остання протипоказана алергікам, як і куряче м’ясо).

Уже з півтора років можна готовити дитині м’ясне рагу, гуляш, шніцель, парові котлетки й т.п.

А от перші страви на м’ясо кістковому бульйоні рекомендується давати, починаючи із трьох років.