Шкідливі для здоров'я продукти


Шкідливі для здоров

Н

еправильне харчування є скритою причиною більшості захворювань. Вживання жирної їжі приводить до збільшення ваги. Хімічні сполуки - замінники, стимулятори, емульгатори, фарбники поступово отруюють організм, окрім того вони поступають в організм малими дозами, що призводить до звикання, таким чином відбувається постійне накопичення токсинів без відповідної реакції організму (нудота, алергії). Генетично модифіковані продукти - то бомба уповільненої дії, особливо для майбутніх поколінь.

Неправильне харчування - пряма дорога до ожиріння, захворювань серця та судинної системи, органів травлення. Перш аніж купувати і вживати приведені нижче продукти подумайте ще раз. Шкідливі продукти погіршують якість нашого життя, вкорочують його, отруюють організм. Задумайтесь ще раз про майбутнє своє та своїх близьких, особливо про майбутнє своїх дітей.

Чіпси (кукурудзяні та картопляні) - надзвичайно шкідливі для організму, бо являють собою суміш вуглеводів, жирів, барвників та замінників смаку . Великий вміст канцерогенних речовин. Теж саме можна сказати про картоплю-фрі.

Солодкі газовані напої – суміш цукру, хімічних добавок та газу (для прискореного освоєння організмом шкідливих речовин). Висока концентрація цукру (до 5 чайних ложок на стакан води) не сприяє втамуванню спраги, навіть навпаки. В американських школах заборонено встановлювати автомати з солодкими напоями з метою упередження надмірної ваги у школярів.

Шоколадні батончики та жувальні цукерки – величезна кількість калорій в поєднанні з хімічними добавками, генетично модифікованими продуктами, барвниками та ароматизаторами. Великий вміст цукру сприяє збільшенню апетиту.

Ковбасні вироби - вони містять так звані скриті жири (свиняча шкурка,смалець, сало), все це доповнюється ароматизаторами, підсилювачами та замінниками смаку. Більшість виробників продуктів використовують генетично модифіковану сировину. Сосиски, сардельки, ковбаси мають в своєму складі 80% (!) трансгенної сої. Великий вміст холестерину прискорює старіння організму, підвищує ризик серцево-судинних захворювань.

Майонез – надзвичайно калорійний продукт. Майонез фабричного приготування містить в собі велику кількість жирів та вуглеводів, а також емульгатори, стабілізатори, консерванти, замінники і т.д. (варто звернути увагу на написи на упаковці). Шкідливі також кетчупи, різні соуси та заправки – вміст фарбників, замінників смаку та генетично модифікованих продуктів в них не менший. Малопридатні для вживання також продукти швидкого приготування : локшина, картопля, супчики, розчинні соки. Все це - суцільна хімія, дуже шкідлива для організму.

Сіль - її називають білою смертю. Сіль підвищує тиск, сприяє накопиченню токсинів. Зовсім відмовлятись від неї не варто, але старайтесь на балувати себе надмірно солоними стравами.

Алкоголь. Навіть в мінімальних дозах заважає засвоєнню вітамінів. Окрім того алкоголь калорійний сам по собі. Не просто шкідливий, а руйнівний для печінки, нирок, підшлункової залози.

Важливий якісний склад продуктів, спосіб їх приготування, а також режим харчування.

Автор: Олена Діантус